דוגמאות לוירוסים
קיבלתם מייל שנראה לגיטימי ? אז זהו , שגם מייל שבמבט ראשון נראה לגיטימי עלול להיות ניסיון לפישינג.
הפישינג הוא מושג שמתאר ניסיון של תוקף לקחת מכם פרטי אשראי או פרטים אישיים בעזרת מיילים שנראים מהיימנים או הפניה לאתרים שנראים כמו האתרים המקוריים. בדוגמאות שהבאתי, תוכלו לראות שהנושא של המייל היא חשבונית רכישה מחברת HOT וגם השולח הוא כאילו "hotmobile" אבל שימו לב שהכתובת מייל של השולח היא כתובת מוזרה של דומיין יפני .
לפני שלוחצים על לינק במייל , אני ממליץ לרחף מעליו. כשמרחפים מעל הלינק אפשר לראות את הכתובת יעד של האתר שיפתח אם תלחצו על הלינק. בדוגמא שלפנינו , אם נרחף על הלינק "לחץ כאן" נראה כתובת אתר מוזרה שאינה קשורה בשום צורה ל HOT או ל HOT MOBILE.
גם בדוגמא השניה , כאילו התקבל מייל עם פקס . כשמרחפים על הכפתור "לפתוח" מקבלים לינק מוזר ולא רלבנטי.
אין סיבה לפתוח אם אתם לא בטוחים במאה אחוז שהמייל לגיטימי. לחיצה לא במקום יכולה לגרום לקריסת מחשב במקרה הטוב , גניבת פרטים והדבקה בוירוס כופר במקרה הרע.
דוגמא נוספת - מייל שהתקבל כביכול מ 365 של מיקרוסופט . כתוב שהסיסמה שלכם פגה תוקף ויש ללחוץ על כפתור כדי לשנות את הסיסמה או לשמור אותה. תסתכלו מהיכן נשלח המייל : email@email.vanetianlasvegas.com אתם בוודאי מבינים שחברת מיקרוסופט לא שולחת מיילים מכתובת כזאת. לחיצה על הכפתור תוביל לעמוד שמתחזה לעמוד של מיקרוסופט ודרכו יגיעו אל הסיסמה שלכם.
מיקרוסופט לא מתקשרת איתכם. אם קיבלתם מייל כזה תפנו למישהו מקצועי שיבדוק אם זה לגיטימי. אופיס 365 זה שירות מנוהל והמשתמש לא אמור לקבל הודעות כאלה.